Meteník

Meteníky sú tradičným a jednoduchým receptom.

Do pol kila polohrubej múky pridáme dva zemiaky, ktoré predtým uvaríme a prelisujeme. Ďalej pridáme soľ, rascu, prášok do pečiva a trochu mlieka. Dve väčšie hrste vyžmýkanej kysnutej/kyslej kapusty nakrájame na malé kúsky, pridáme lyžicu bravčovej masti a vmiesime do cesta. Cesto rozvaľkáme na veľkosť plechu a upečieme (najlepšie v tradičnom sporáku/rúre).

ak by som to mal robiť takto

ak by som to mal robiť takto - odf buka - určite bysa mi to nepodarilo.... som začiatočník a neviem, koľko čoho má ísť....

Mohlo by vás zaujímať

Tip

Šindle impregnujte ľanovým olejom (fermežou) s primiešaným fungicídnym prípravkom, alebo impregnačnými látkami na stavebné drevo. Alternatívne je možné použiť dechtový alebo impregnačný olej. Najlepšie je ich pred samotnou montážou impregnovať máčaním, alebo tlakovou impregnáciou. Povrchu šindľov pomôže i konečný lazúrovací náter, ktorý im dodá vodoodpudivé vlastnosti.

Anketa

Princezná z ktorej rozprávky sa vám páči najviac?:

Kto je online

Momentálne online: 0 používateľov a 2 návštevníci.

Prihlásenie