Meteník

Meteníky sú tradičným a jednoduchým receptom.

Do pol kila polohrubej múky pridáme dva zemiaky, ktoré predtým uvaríme a prelisujeme. Ďalej pridáme soľ, rascu, prášok do pečiva a trochu mlieka. Dve väčšie hrste vyžmýkanej kysnutej/kyslej kapusty nakrájame na malé kúsky, pridáme lyžicu bravčovej masti a vmiesime do cesta. Cesto rozvaľkáme na veľkosť plechu a upečieme (najlepšie v tradičnom sporáku/rúre).

ak by som to mal robiť takto

ak by som to mal robiť takto - odf buka - určite bysa mi to nepodarilo.... som začiatočník a neviem, koľko čoho má ísť....

Mohlo by vás zaujímať

Tip

Huby nakrájame na väčšie kúsky a povaríme vo vriacej osolenej vode 5 až 6 minút. Prepláchneme ich, necháme odkvapkať, naporcujeme na jednotlivé dávky do sáčkov alebo plastových dóz a zmrazíme. Zmrazené môžu zostať maximálne 2 až 3 mesiace.

Anketa

Princezná z ktorej rozprávky sa vám páči najviac?:

Kto je online

Momentálne online: 0 používateľov a 3 návštevníci.

Prihlásenie