Recept na bryndzové pirohy

Skúste tento recept na tradičnú slovenskú pochúťku.

Potrebujete

Na cesto:

  • hrubá múka 400g,
  • mlieko,
  • soľ,
  • maslo 120g,
  • cibuľa 80g

Na plnku:

  • bryndza,
  • soľ

Príprava

Z múky, soli a mlieka vypracujeme riedke cesto, rozvaľkáme a pohárom vykrojíme kolieska. Bryndzu ukladáme na kolieska, mierne posolíme, okraje preložíme a pritlačíme. Pirohy varíme v slanej vode. Uvarené pirohy pred podávaním polejeme horúcim maslom, v ktorom sme opražil pokrájanú cibuľku

Mohlo by vás zaujímať

Tip

Ponorte zanesenú hlavicu do misky s teplým octom, alebo so slanou vodou. Vodný kameň by sa mal po čase rozpustiť.

Anketa

Princezná z ktorej rozprávky sa vám páči najviac?:

Kto je online

Momentálne online: 0 používateľov a 3 návštevníci.

Prihlásenie