Švábovník

Švábovníky bývali tradičnou pochúťkou na Liptove. Prinášame vám ich recept.

Pripravíme kysnuté cesto. Budeme na to potrebovať kvások z mlieka, droždia a štipky soli a cukru. Tento vymiesime s hladkou múkou a necháme vykysnúť.

Uvaríme a prelisujeme zemiaky na plnku. Do takto pripravených zemiakov primiešame na masti do hneda upraženú cibuľku, bryndzu a posekaný zelený kôpor.

Cesto rozprestrieme, zabalíme do neho plnku a potom ho roztlačíme po celom plechu. Necháme ešte chvíľku podkysnúť a pečieme do zlatova.

Moje milované švábovníky!

Moje milované švábovníky! Moja mamka odišla z tohto sveta bez toho, aby mi nechala recept a ja celé roky snívam o tom, ako by som ich rada upiekla mojej rodine. Som stastna ze som ich tu nasla, len som si nie ista tym kysnutym cestom: vobec neviem aky pomer coho mam dat, poradte prosim, !!!

Hmmmm.... musí to byť dobré k

Hmmmm.... musí to byť dobré k takej kyslej smotanovej polievke (fazuľovej, šošovicovej, hubovej, zemiakovej, kapustovej a ...........ovej)

Mohlo by vás zaujímať

Tip

Nový koberec nechajte aspoň 3 mesiace prirodzene ušliapať. Do tej doby ho ošetrujte len jemným zametaním, či mechanickou kefou. Nevysávajte ho a ani neklepte, pretože vlákno ešte nie je dostatočne pevné a môže vypadávať (pĺznuť).

Anketa

Princezná z ktorej rozprávky sa vám páči najviac?:

Kto je online

Momentálne online: 0 používateľov a 8 návštevníkov.

Prihlásenie