Švábovník

Švábovníky bývali tradičnou pochúťkou na Liptove. Prinášame vám ich recept.

Pripravíme kysnuté cesto. Budeme na to potrebovať kvások z mlieka, droždia a štipky soli a cukru. Tento vymiesime s hladkou múkou a necháme vykysnúť.

Uvaríme a prelisujeme zemiaky na plnku. Do takto pripravených zemiakov primiešame na masti do hneda upraženú cibuľku, bryndzu a posekaný zelený kôpor.

Cesto rozprestrieme, zabalíme do neho plnku a potom ho roztlačíme po celom plechu. Necháme ešte chvíľku podkysnúť a pečieme do zlatova.

Moje milované švábovníky!

Moje milované švábovníky! Moja mamka odišla z tohto sveta bez toho, aby mi nechala recept a ja celé roky snívam o tom, ako by som ich rada upiekla mojej rodine. Som stastna ze som ich tu nasla, len som si nie ista tym kysnutym cestom: vobec neviem aky pomer coho mam dat, poradte prosim, !!!

Hmmmm.... musí to byť dobré k

Hmmmm.... musí to byť dobré k takej kyslej smotanovej polievke (fazuľovej, šošovicovej, hubovej, zemiakovej, kapustovej a ...........ovej)

Mohlo by vás zaujímať

Tip

Viete, že 1 kg vlhkého dreva (vlhkosť 40 %) vyrobí cca 10000 kJ/hod a 1 kg toho istého, ale suchého dreva (vlhkosť 20 % , tzn. dva roky sušené) vyrobí cca 15000 kJ/hod?

Anketa

Princezná z ktorej rozprávky sa vám páči najviac?:

Kto je online

Momentálne online: 0 používateľov a 3 návštevníci.

Prihlásenie