Pečený ovocný čaj

Ak vám zostalo prebytočné ovocie z vašej záhradky môžete ho zužitkovať tak, že si pripravite tento úžasný čaj na zimné večery.

Potrebujete

  • 2 kg tuzemského ovocia (jablká, hrušky, broskyne, jahody, maliny, ...)
  • 0,5 kg cukru (najlepšie trstinový)
  • 5 ks. klinčekov
  • 1 ks. badián
  • 1 čajová lyžička škorice
  • 2 pomaranče alebo citróny

Postup

Akékoľvek ovocie z našich záhrad na drobno nakrájajte a zasypte cukrom. Pridajte klinčeky, škoricu a badián. Zalejte šťavou z citrónov alebo pomarančov. Zmes dajte na pekáč a pri maximálne 130 °C pečte 1,5 hodiny alebo až pokým hmota nie je rôsolovitá. Rôsol nalejte do čistých pohárov od detskej výživy, alebo menších zaváraninových pohárov. Dájte na 20 minút sterilizovať.


Použitie

Jednu až dve čajové lyžičky rôsolu zalejte horúcou vodou.

Za recept ďakujeme našej vernej čitateľke Aničke O.

Mohlo by vás zaujímať

Tip

Do fľaštičky Francovky nasypte 25 klinčekov a nechajte vylúhovať. S tekutinou sa potierajte.

Anketa

Princezná z ktorej rozprávky sa vám páči najviac?:

Kto je online

Momentálne online: 0 používateľov a 0 návštevníkov.

Prihlásenie