Novoročná kapustnica

KapustnicaReceptov na kapustnicu je neúrekom. U tejto tradičnej pochúťky platí to isté, čo u gulášov - čo kuchár, to recept. Ponúkame vám jeden, ktorý je, ako pravidelne, overený našou redakciou...

 

 

 

PotrebujeteÚdeniny

  • kyslú kapustu (cca. 2 litre)
  • bobkový list (5 kúskov)
  • celé čierne korenie
  • údené mäso, údené klobásky
  • sušené lesné huby
  • cibuľu (1 väčšiu)
  • cesnak (4 strúčiky)
  • mletú červenú papriku
  • soľ

 

 Postup

Kapustu dobre premyjeme vo vode a vložíme do väčšieho hrnca. Zalejeme ju vodou tak, aby celá ležala pod hladinou. Pridáme bobkový list a pár guličiek čierneho korenia. Hrniec prikryjeme a varíme 30 minút. Potom doň vložíme údeniny vcelku, alebo pokrájané na väčšie kusy a za hrsť až dve sušených hríbov. Pridáme strúčiky cesnaku. Na panvičke opražíme pokrájanú cibuľku poprášenú paprikou a pridáme ju do hrnca. Varíme ďalších 45 minút (údenina by sa mala uvariť). Na záver posolíme podľa chuti.

 

Ďalšie tipy

  • V prípade, že máte málo údeniny, môžete pridať aj jeden alebo dva bujóny
  • postup môžete aj otočiť a začať s varením údeného mäsa
  • ak chcete kapustnicu dlhšie skladovať v chladničke, cibuľku nepridávajte
  • chuť kapustnice ozvláštni, keď do nej pridáte 1 až 2 dcl bieleho vína
  • na zjemnenie kyslosti kapusty je možné pridať pár sušených sliviek
  • do kapustnice môžete pridať aj zemiaky (cca. 4 kusy)

 

Mohlo by vás zaujímať

Tip

Sušené huby by sa mali skladovať maximálne štyri roky.

Anketa

Princezná z ktorej rozprávky sa vám páči najviac?:

Kto je online

Momentálne online: 0 používateľov a 2 návštevníci.

Prihlásenie