Medová pečená kačica

Urobte si kačicu trošku inak. Prinášame Vám recept na pečenú kačicu v medovej marináde.

Potrebujete:

  • 1 chudú kačicu
  • 3 lyžice sójovej omáčky
  • 3 lyžice medu
  • 3 lyžice sladkého vína
  • štipku soli

 

 Postup

Pripravíme si marinádu zmiešaním sójovej omáčky, medu sladkého vína a štipky soli. Kačicu potrieme marinádou a necháme ju v chlade odstáť aspoň 1-2 hodiny. Pekáč podlejeme trochou horúcej vody. Po chvíli pečenia "na prudko" teplotu znížime a dopekáme až pokým je kačica mäkká. Počas pečenia pravidelne kontrolujeme, potierame zvyškom marinády, respektíve výpekom a podlievame horúcou vodou. Hotová kačica na mede najlepšie chutí s ryžou.

Iný recept na kačicu: Pomaly pečená kačica

Foto: Lil' Dee

Rank SK

Reklama

Reklama


Posledné komentáre

Tip

Aby ste nemali "chlpatý" náter, pretrite zopárkrát nasucho surové drevo. Uvoľnené štetiny sa takto odstránia zo štetca.

Anketa

Aké máte vzdelanie?:

Kto je online

Momentálne online: 0 používateľov a 0 návštevníkov.

Prihlásenie