Grilované huby

Hríbová i grilovacia sezóna je tu a tak spájame tieto dve typicky chalupárske aktivity a prinášame veľmi jednoduchý a chutný recept na grilované huby.

Potrebujete

 

  • 800 g čerstvých húb
  • 120 g masla
  • soľ
  • čierne mleté korenie
  • petržlenová vňať


Postup


Klobúčiky húb očistíme. Dáme ich do hrnca vedľa seba a prelejeme rozpusteným maslom. Necháme ich asi hodinu odstáť. Z masla huby vyberieme a asi 10 minút na grile z oboch strán upečieme. Počas opekania potierame klobúčiky maslom. Upečené osolíme, okoreníme a posypeme rozsekanou vňaťou.

Tip: Tí ktorí majú radi cesnak, môžu do roztopeného masla pridať ešte roztlačený  cesnak.

Foto: Taekwonweirdo

Mohlo by vás zaujímať

Tip

Lesk leštenému nábytku prinavrátime leštením handričkou namočenou v oleji (ľanovom alebo olivovom) s pár kvapkami liehu.

Anketa

Princezná z ktorej rozprávky sa vám páči najviac?:

Kto je online

Momentálne online: 0 používateľov a 1 návštevník.

Prihlásenie